Bliv klogere på din fødselssten – anotherslegacy
anotherslegacyanotherslegacy
0
Bliv klogere på din fødselssten

Bliv klogere på din fødselssten

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor din fødselsmåned er forbundet med en bestemt ædelsten? Eller hvad der egentlig ligger bag den mystik og skønhed, der omgiver disse ædelstene? I vores blog dykker vi ned i verdenen af fødselssten og udforsker deres betydning, historie og meget mere.

Januar: Granat sten

Granatstenen er fødselssten for dig der er født i Januar måned. Stenen er særligt kendt for sin røde farve, selvom stenen faktisk også er at finde i mange andre farver som grøn, pink, orange og lilla. Den har fået sit navn, fordi den i sin rå form minder om granatæblekerne.

>> Smykker med granat

Februar: Ametyst

Ametysten er en traditionel ædelsten kendt for sin smukke lilla farve, der varierer fra lyslilla til dybblå-lilla Ametysten opnår sin violette farve gennem tilstedeværelsen af aluminium og jern. Navnet stammer fra det græske ord "Amethystos," der betyder ædruelighed, hvilket afspejler stenens ry som symbol på renhed og klarsyn. Ametysten anses også for at bevare klarhed i sindet og styrke handlingsevnen Udover sine mytologiske forbindelser repræsenterer ametysten fred og sindsro. Gennem århundreder har den været betydningsfuld som udsmykning i kongelige smykker.

>> Se vores udvalg af smykker med ametyst

Marts: Akvamarin

Akvamarinen har utrolige nuancer af blå og er en fantastisk populær halvædelsten i smykker, som giver et unikt og elegant udtryk. Stenen er kendt som en kærlighedskrystal, og det siges, at den tilskynder en person, som du elsker, til at vende tilbage i dit liv. Akvamarinen bruges ofte i evighedsringe, hvor dens betydninger forstærker engagementet og troskaben, så længe jordens flader flyder. Dette udsagn kommer af, at halvædelstenen har en dyb forbindelse til havet. Ordsproget stammer fra gamle tider. Akvamarin er en værdifuld sten, og i sin facetterede form kaldes den ofte øjenren. Det vil sige, at når man kigger på stenen, vil man ikke kunne se nogle fejl.

>> Smykker med Akvamarin

April: Diamant

Diamantens navn stammer fra det græske ord Adamas, der betyder “uovervindelige”. Diamanten foræres i gave til én, der fortjener et styrkesymbol, der varer evig tid. Tilbage i tiden var man overbevist om, at diamanter fremmede styrke, energi og mod til den, som bar dem. Den har sin sjældenhed og skønhed, og er et symbol på renhed, uskyld, troskab og et kraftfuldt symbol på status og på kærlighed.

>> Shop smykker med diamant her

Maj: Smaragd

Smaragd, også kendt som "emerald" på engelsk, symboliserer rigdom, forfinelse og kongelighed. Første gang smaragd omtales i europæisk historie var tilbage i glansperioden for bystaten Venedig i 1200-tallet. Smaragd fremkalder selvindsigt, fredelige drømme og bidrager til tålmodighed og balance i ens liv. Den stærke grønne farve på smaragden skyldes krom og nogle gange vanadium. Farven grøn har stærke associationer med naturen og miljøet og betragtes som farven for held.

>> Smykker med smaragd

Juni: Perle

Perler er en af naturens mest fortryllende kreationer og har fascineret mennesker i århundreder med deres skønhed og elegance. Disse små, skinnende kugler dannes inde i skaller af visse bløddyr, såsom østers og muslinger. Deres dannelse er resultatet af en naturlig forsvarsmekanisme, hvor bløddyret reagerer på en fremmed partikel, såsom en sandkorn, ved at belægge den med lag af perlemor, et stof der også kaldes nacre. Perler har altid været symboler på skønhed, elegance og rigdom i mange kulturer rundt om i verden. De har været båret af kongelige og aristokrater som tegn på deres status og magt, og de er også blevet handlet som kostbare handelsvarer på tværs af kontinenter.

>> Smykker med perle

Juli: Rubin

Rubiner er ædelsten af ​​enestående skønhed og betydning. Med deres dybe røde farve har rubiner symboliseret lidenskab, kærlighed og styrke gennem århundreder. Den intense røde farve skyldes tilstedeværelsen af ​​chromium i stenen og er blevet betragtet som et symbol på livets kraft og energi. Mange kulturer har associeret rubiner med velstand, held og velvære. Rubiner er blandt de mest værdsatte ædelsten på grund af deres sjældenhed, skønhed og symbolske betydning. Deres skønhed og symbolik gør rubiner til en populær valgmulighed til forlovelsesringe, smykkesæt og andre smykkegenstande, der fejrer kærlighed og styrke.

>> Smykker med rubin

August: Peridot

Peridot er fødselsstenen for august, hvilket gør den til en populær gave til dem født i denne måned. Det siges, at peridot kan bringe held og lykke til sin bærer gennem hele året. Stenen har en karakteristisk olivengrøn farve, der strækker sig fra lys til intens grøn. Farven kommer fra jern, der er en del af dens mineralsammensætning. Peridot dannes ofte i mafiske og ultramafiske bjergarter som basalte, og det kan også findes i meteoritter. Derudover har stenen en rig historie og har været elsket og beundret i flere tusind år. Den blev ofte båret af egyptiske faraoer og romerske kejsere som et symbol på magt og velstand. Peridot blev også set som en beskyttelsessten mod onde ånder og gift. Peridot siges at repræsentere velstand, sundhed og positive energier.

>> Smykker med peridot

September: Safir

Safirer er ædelstenene i korundfamilien, og de fås i en bred vifte af farver, men den mest kendte er den dybe blå farve. Den skyldes tilstedeværelsen af ​​titanium og jern i stenen. Safiren er blevet symboliseret med tro, loyalitet, visdom og himmelsk beskyttelse. I mange kulturer og religioner har safiren været forbundet med guddommelighed og himmelsk indflydelse. Gennem historien har safiren været forbundet med visdom og spiritualitet, og nogle tror, at den kan bringe indre fred og øge mental klarhed. Safiren har en rig historie, der strækker sig tilbage til oldtiden. Den blev betragtet som en kongelig ædelsten i mange kulturer og var forbundet med magt og velstand. I oldtidens Grækenland og Romerriget blev safiren ofte associeret med guderne og var en favorit blandt kongelige og adelige.

>> Udforsk vores udvalg af safir

Oktober: Pink turmalin

Pink turmalin er populær i smykkeindustrien og bruges ofte i smykker som ringe, halskæder og armbånd på grund af dens skønhed og symbolske betydning. Udover sit æstetiske formål anses pink turmalin også for at have spirituelle egenskaber, der fremmer hjerteåbning og indre fred. Pink turmalin symboliserer kærlighed, hjerteåbning, medfølelse og harmoni. Den menes at være en sten, der styrker og balancerer følelser, og den anses for at fremme kærlighed og forbindelse til andre.

>> Smykker med turmalin

November: Citrin

Citrin symboliserer varme, glæde, vitalitet og velstand. Det anses for at være en positiv sten, der kan bringe lykke og held til bæreren. Citrin menes også at stimulere kreativitet og fremme klarhed i sindet. Udover sin æstetiske appel er citrin også blevet forbundet med forskellige spirituelle og helbredende egenskaber. Det menes at hjælpe med at rense sindet, forbedre selvtilliden og tiltrække positiv energi til ens liv. Renæssancen i Europa oplevede citrin en genopblussen i popularitet, da det blev brugt i smykkeindustrien til at skabe overdådige og prægtige smykker, der blev båret af aristokratiet og adelige.

>> Find smykker med citrin her

December: Blå topas

Topas har en fascinerende oprindelse og betydning. Navnet stammer fra det latinske "Topazus" eller det græske "Topazios," tidligere navne på øen Skt. Johns i Det Røde Hav. Ægypterne anså topasen for at have den gyldne glød fra solguden Ra og brugte den som en beskyttende amulet. En blå topas symboliserer ofte kommunikation, sandhed og åndelig klarhed. Farven blå er traditionelt forbundet med himlen og vandet, og den skaber en følelse af ro og fred. På grund af disse egenskaber anses blå topas for at være en sten, der fremmer åndelig forståelse og indre ro.

>> Smykker med blå topas

 

 

 

 

 

 

Kurv 0

Din kurv er tom

Start shopping
Liquid error (layout/theme line 165): Could not find asset snippets/swym-custom.liquid