FAQ

Find svar vedrørende forsendelse, returnering, guld og vores forretning.

Hvad er smykkerne lavet af?

Alle vores smykker hos Another's Legacy er ægte guld og fås i forskellige mange forskellige typer af karat. Vi sælger smykker i 8, 14, 18, 21, 22 og 24 karat guld.

Findes der flere af hvert smykke?

Da alle vores smykker er pre-owned, betyder det samtidig at vi kun har et af hvert smykke. Derfor er det vigtigt at være hurtig, hvis der er et smykke du har forelsket dig i. Vi får nye smykker hver uge, så hvis du vil være den første til at modtage information om nye smykker, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet ved at klikke her.

Kan jeg reservere et smykke?

Hvis du har forelsket dig i et smykke, kan det sagtens reserveres til dig. Vi tilbyder at kunne reservere et smykke i op til 48 timer, hvor vi her vil gøre det utilgængeligt for andre købere. Hvis du er interesseret i at reservere et smykke, kan du kontakte os, hvor vi her vil aftale nærmere.

Kan jeg købe smykkerne i en fysisk butik?

Ja, du kan sagtens købe vores smykker fysisk, hvis du ikke er interesseret i at købe gennem vores webshop. Vores showroom er placeret centralt i københavn, hvor vores personale sidder klar til at hjælpe dig! Se mere her.

Kan jeg få lavet mine smykker om i størrelse?

Hos Another's Legacy sælges alle vores smykker som beset, og derfor tilbyder vi ikke størrelseændringer på vores smykker. De fleste af vores smykker kan dog sagtens ændres i størrelsen, og dette er noget du vil kunne få gjort hos din lokale guldsmed. De fleste af vores armbånd og halskæder kan klare afkortninger uden problemer, mens det for ringe ofte ikke er et problem op til to størrelser. Der kan være undtagelser, hvor vi ikke vil anbefale at få lavet størrelsesændringer, men dette afhænger af det enkelte smykke.

Hvordan ved jeg hvilken størrelse jeg bruger?

For armbånd og halskæder vil den bedste metode til at måle, være at tage et målebånd og måle dig rundt om arm eller hals. Det er vigtigt at du ved mål af armbåndslængde ikke måler helt tæt, da der skal være cirka en pegefingers luft mellem arm og armbånd.

For ringe kan du blive målt helt præcis hos din lokale guldsmed, da valg af størrelse kan afhænge meget af typen af ring. Hvis dette ikke er en mulighed har vi lavet en størrelsesguide til mål af ringe, som du kan finde ved at klikke her.

Er der gratis fragt?

Vi leverer frit i Danmark.

Hvornår modtager jeg min ordre?

Anotherlegacy.dk leverer på alle hverdage med Postnord. Leveringstiden er 2-4 hverdage. Bemærk, at dit trackingnummer sendes via den valgte leverandør, og at der kan gå et par timer fra du modtager dit trackingnummer til du kan se hvor din pakke præcis befinder sig.

Kan jeg afhente min ordre?

Bestilte varer som er betalt via pengeoverførsel samt betalingskort, og som skal afhentes i en af vore butikker udleveres kun mod forevisning af gyldigt billede-ID, til den person, hvis navn står som ejer af den bankkonto, hvorfra pengeoverførsel til betaling blev foretaget. Hvis du har betalt med betalingskort skal du ligeledes medbringe det kort som blev brugt til at gennemføre handlen.

Leverer I internationalt?

Ja, vi leverer internationalt. For at bestille i andre lande end Danmark, besøg vores internationale hjemmeside, anotherslegacy.com

Kan jeg returnere min ordre?

Det kan du selvfølgelig. Hvis dit smykke ikke passer dig, eller hvis du af en anden årsag fortyder dit køb, har du 14 dage fra modtagelsen til at returnere din ordre til os. 

Hvis du ønsker at sende din ordre retur bedes du kontakte os via e-mail og sende ordren, med tydelig tilkendegivelse af ordrenummeret, til følgende adresse:

Another's Legacy c/o Nofipa ApS
HC Andersens Boulevard 38, st.tv.
1553 København V

BemærkReturforsendelser sendes på købers ansvar, og registreres først som returneret ved modtagelsen på returadressen. Returforsendelsen er ikke forsikret fra virksomhedens side, og køber bærer ansvaret for pakken og dens indhold indtil modtagelsen.

Hvem betaler for returforsendelsen?

Hvis du ønsker at returnere dit køb, fordi smykket er beskadiget eller ikke virker korrekt ved modtagelsen, skal du kontakte os og gøre opmærksom på problemet, så vi kan sørge for at dække omkostningerne ved returforsendelsen. Vedhæft gerne billeder af fejlen på smykket hvis muligt.

I fald, at du ønsker at sende dit smykke retur fordi du fortryder købet, beder vi dig venligst afholde udgifterne for returforsendelsen.

Hvornår skal jeg sende min ordre retur?

Du skal returnere din ordre indenfor 14 dage fra modtagelsesdagen. 

Ved returnering skal smykket sendes retur i smykkeæsken, og alt eventuelt tilbehør skal medsendes. Varen og tilbehør skal returneres i samme stand som det var ved modtagelsen.

Hvordan og hvornår får jeg mine penge tilbage?

Så snart vi har modtaget din ordre, vil du modtage en bekræftelse per e-mail og pengene vil blive tilbagebetalt indenfor 14 dage på samme vis som du foretog købet. Hvis du har brugt betalingskort, vil pengene blive overført til samme kort.

Hvordan annullerer jeg min ordre?

Ligesom ved returnering, har du 14 dage fra modtagelsen af din ordre til at returnere den. Hvis du ønsker at annullere din ordre før du modtager den, bedes du kontakte os hurtigst muligt og informere os om dette. Hvis ordren allerede er på vej til dig, må du følge vores returpolitik og sende ordren retur til os. 

Kan jeg returnere eller ombytte i jeres showroom?

Såfremt du har købt dit smykke hos os, er du altid velkommen til at få hjælp til returnering eller ombytning i vores egne showroom, du skal blot medbringe din kvittering.

Hvordan ombytter jeg et smykke?

Vi hjælper gerne med ombytning af dit smykke i vores showroom.

Hvor længe har jeg reklamationsret?

Der gives 2 års reklamationsret i henhold til købeloven. Vores reklamationsret gælder for fejl i materiale og/eller fabrikation.

Reklamationen gælder ikke fejl eller skader begået ved forkert betjening af produktet / ydelsen.

Kontakt os inden du sender varen.

Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Hvem betaler returneringsomkostninger?

AnothersLegacy.dk vil dække returneringsomkostninger i et rimeligt omfang. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Kan guldsmykker ændre farve?

Ja, det kan godt ske at dit guldsmykke bliver mørkere med tiden.

Årsagen til at guldsmykker kan blive misfarvet er, at det rene guld blandes med andre metaller, så den ønskede hårdhed opnås. Det er altså ikke guldet, men disse metaller det opblandes med, der er årsagen til at guldsmykker kan få en anden farve. Det sker som oftest kun med 8 karat guldsmykker, da denne legering indeholder en højere procentdel af andre metaller. Grunden til farveændringen skyldes ofte kroppens sved og syre, som over tid kan påvirke farven. Hvis dit smykke er blevet mørkere i farven, kan det oftest blive fint igen ved at få en polering.

Hvidguldssmykker er, uagtet karat, altid rhodineret med et lag rhodium. Dette er en overfladebehandling man giver hvidguldssmykker, for at give dem deres helt unikke skinnende farve. Rhodium vil slides af over tid, men det er altid muligt at få rhodineret sine hvidguldssmykker på ny, hvis dette ønskes.

Hvor mange procent guld er der i de forskellige typer karat?

Mængden af guld og mængden af andre metaller i dit smykke, afhænger af den angivne karat. Jo højere karat dit smykke har, jo højere er mængden af guld. Guld i sin rene art er 24 karat og er meget blødt, hvilket er grunden til man blander det med andre materialer, for at opnå den ønskede hårdhed. Nedenfor kan du se en oversigt over hvor mange procent finguld der er i de forskellige typer af karat.

8 karat indeholder 33% finguld

9 karat indeholder 37% finguld

10 karat indeholder 41% finguld

14 karat indeholder 58% finguld

18 karat indeholder 75% finguld

21 karat indeholder 87% finguld

22 karat indeholder 91% finguld

24 karat indeholder 99% finguld

Hvilken betydning har karat på farven af guldet?

Jo højere karat smykket har, jo mere gult bliver det, netop grundet den højere mængde af guld. Farven på guldet kan dog varierer meget, alt efter hvem der har produceret smykket, da hver enkelt guldsmed kan have deres egen unikke legeringsmetode. Derudover kan det to smykker af samme karat også have forskellige farver, alt efter hvor brugt smykket er, da farven også påvirkes af hudens sved og syre.

Hos Another's Legacy sælger vi udelukkende pre-owned smykker, hvilket selvfølgelig betyder at der vil være forskellige brugstegn på hvert enkelt smykke. Af den grund kan du opleve at smykkerne kan have forskellige farvetoner, også selv om typen af karat måske er den samme. Vores bedste råd er at du orienterer dig på billederne og beskrivelserne af det enkelte smykke, for at finde den farve der passer dig bedst. Hvis du er i tvivl om farver og brugstegn på det enkelte smykke, er du altid velkommen til at besøge os i vores showroom.

Hvordan tjekker man om det er guld?

For at tjekke om dit smykke er guld, kan du kigge på de anførte stempler på smykket. Oftest vil stemplet sidde i låsen, i et øsken eller på indersiden af smykket. Kravene til stempler er forskellige alt efter hvilket land smykket kommer fra, men for danske producenter er der klare regler til stempling af smykker. Hvis dit smykke er produceret i Danmark kan du kigge efter lødighedsstemplet på smykket, der angiver hvilken karat der er snakke om. Du vil ofte finde både lødighedsstempel og navnestempel på smykket, som fortæller hvilken karat der er tale om, samt hvilken guldsmed der har produceret det. Nedenfor kan du se en oversigt over hvilke lødighedsstempler der angiver hvilken karat. Bemærk at dit smykke sagtens kan være stemplet med andre stempler og stadig være guld, alt efter hvor gammelt smykket er. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at kontakte os.

8 karat - 333

9 karat - 375

10 karat - 416

14 karat - 585

18 karat - 750

21 karat - 875

22 karat - 916

24 karat - 999

Hvis du er interesseret i at slå navnestemplet op og finde ud af hvem der har produceret dit smykke, kan du tjekke det på ædelmetalkontrollens navnestempelregister ved at klikke her.

Hvorfor skal jeg vælge Another's Legacy, når jeg køber vintage guldsmykker?

Hos Another's Legacy har vi Danmarks største udvalg af pre-owned vintagesmykker. Alle vores smykker har tidløse designs, der passer ind i enhver stil og smag. Uanset om du er til velkendte designerbrands, statement smykker eller klassiske smykker, så er vi sikre på, at du kan finde noget, der passer til lige præcis din stil. Når du køber et smykke fra Another's Legacy, får du ikke kun et smykke af høj kvalitet, men også en unik historie, som vil følge dig livet igennem.

Vi tror på, at cirkulær økonomi er nøglen til en mere bæredygtig fremtid og ved at købe et smykke fra os, bidrager du til denne vision ved at mindske ressourceforbruget, der følger med produktion af nye smykker. Dette betyder, at du kan købe et smykke med god samvittighed, velvidende at du gør en forskel for miljøet og samtidig får et smukt smykke af høj kvalitet til en skarp pris.

Er det sikkert at købe guldsmykker hos Another's Legacy?

Hos Another's Legacy stiller vi høje krav til de smykker vi sælger og derfor går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi kan derfor garantere at vores smykker lever op til vores krav om ægthed og lødighed. Vores smykker gennemgår en grundig kvalitetskontrol for at sikre, at de lever op til vores standarder. Vi ultralydsrenser, lødighedstester, diamanttester og kvalitetstester hvert eneste smykke for at sikre funktionaliteten og standen. Du er altid velkommen til at kontakte os eller besøge os i vores showroom, hvis der er smykke du er interesseret i.

Hvordan kan Another's Legacy tilbyde de bedste priser for vintage guldsmykker?

Da alle vores smykker er pre-owned vintagesmykker, kan vi sælge dem til en fordelagtig pris, i forhold til hvad du ser hos andre guldsmede. Alle vores smykker går igennem en nøje kvalitetskontrol, så du er sikret et smykke der overholder vores krav til kvalitet og funktionalitet.