Historien bag ankerkæden – anotherslegacy
anotherslegacyanotherslegacy
0
Historien bag ankerkæden

Historien bag ankerkæden

Ankerkæden er i dag en af de mest traditionelle kædetyper. Kæden har sin oprindelse tilbage fra sømandsverden, som kæden der fastholdte et anker. Heraf har kædens også sit maritime navn. Kæden har et simpelt design, der klæder de fleste. Kæden har også en simpel opbygning, der giver den unikke egenskaber og har gjort den til en af de mest populære kædetyper i dag. 

Teknik og opbygning

Ankerkæden har en simpel opbygning af ovale led, der typisk er facetslebne, hvilket vil sige at ledene er blevet slebet, så de har en flad overflade. Mere sjældent ser man, at leddene er  holdt runde, som giver et mere blødt udtryk.

Det unikke ved en ankerkæde er dens alsidige egenskaber. Kædetypen laves både i slanke delikate led og i mere fyldige tunge led. På den måde fungerer kæden både som en slank og elegant kæde, og som en mere fyldig og tung kæde. Ankerkæden har også den egenskab, at det er en unisex kæde, der hverken er udpræget maskulin eller feminin i sit udtryk og derfor appelerer til alle køn.

Ankerkæders oprindelse

Ankerkæden kom til i starten af 1800 tallet i sømandsindustrien, hvor kæden blev brugt til at fastholde ankeret, og var dermed et af de vigtigste sikkershedsudstyr på båden. Ankerkædens form gjorde, at kæden fæstnede sig på bådens ræling og gjorde den dermed mere sikker. Den simple kædeopbygning gjorde det også nemt at åbne og lukke leddene, som gjorde den ideel at arbejde med.  

Ankerkæden som smykke bærer på teorien om, at det startede ved at sømænd iførte sig ankerkæden som smykke. Herefter bredte det sig hurtigt til guldsmedene, der begyndte at producere ankerkæder med det rene formål at bruge det som smykker.

Styling af ankerkæder

Ankerkæder kan styles på utallige måder. Du kan bruge den alene for et mere minimalistisk og rent look, eller style den med andre kæder i forskellige tykkelser for et mere legende udtryk.

 

 

 

 

 

 

Kurv 0

Din kurv er tom

Start shopping
Liquid error (layout/theme line 165): Could not find asset snippets/swym-custom.liquid